Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ArcelorMittal wil Riwald Groep overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

ArcelorMittal S.A. wil Riwald Groep (Riwald Exploitatie B.V., Riwald GmbH en Riwald Recycling Beverwijk B.V.) overnemen. De bedrijven hebben op 21 november 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • ArcelorMittal is een wereldwijd opererende staal- en mijnbouwonderneming, die zich voornamelijk bezighoudt met de productie en verkoop van een reeks half afgewerkte en afgewerkte koolstofstaal producten. ArcelorMittal is, in beperkte mate, ook actief in de (upstream) recycling van schrootmetaal via een aantal dochterondernemingen. ArcelorMittal heeft echter geen staalproductie of schrootwerf in Nederland.
  • Riwald is actief in de recycling van schrootmetaal (kortweg schroot of metaalafval) en opereert vanuit twee locaties in Nederland (in Almelo en Beverwijk). Riwald zamelt metaalafval in, verwerkt dit (waar nodig) en verkoopt het schroot vervolgens door als input voor de productie van nieuwe staalproducten. Riwald houdt zich voornamelijk bezig met de inzameling van en handel in koolstofstaalschroot, dat wordt gebruikt bij de productie van koolstofstaal producten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355