Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

A.I.C. Group wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Technisch Handelsburo Visser Assen en Visser Buitenreclame (concentratiemelding)

A.I.C. Group B.V., een (indirecte) dochter van Coöperatieve Synergia Capital Fund V.U.A., wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Technisch Handelsburo Visser Assen B.V. en Visser Buitenreclame B.V. De bedrijven hebben op 11 mei 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • AIC is een technische groothandel in bouwmachines, bouwplaatsinrichting, gereedschap, bouwmaterieel en containertechniek. Daarnaast heeft AIC zich gespecialiseerd in het verhuren, repareren, kalibreren en keuren van bouwmachines en -materieel. AIC geeft ook projectadvies aan aannemers en bouwbedrijven op het gebied van bouwmaterieel.
  • Synergia is een investeringsmaatschappij die actief is in de midmarket private equity.
  • THVA is een groothandel in bouwmaterieel en bouwmachines. THVA richt zich daarbij met name op de bouw-, GWW (grond-, weg- en waterbouw) en infrasector. THVA houdt zich ook bezig met wegbebakening. Bovendien beschikt THVA over specialisten die zich richten op het verkopen, kalibreren, onderhouden en repareren van haar meetinstrumenten.
  • VB is een bedrijf dat zich bezighoudt met het verlenen van diensten met betrekking tot het ontwerpen, drukken, monteren en verwijderen van gedrukte binnen- en buitenreclame.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355