Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Advies over concept besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie

Het concept besluit geeft een nadere uitwerking van het wetsvoorstel gemeentelijke instrumenten warmtetransitie. Dit voorstel geeft gemeenten een aanwijsbevoegdheid om binnen hun grondgebied bepaalde wijken aan te wijzen die aardgas vervangen door een duurzame energievoorziening. Het concept besluit legt een deel van de waarborgen rond het aanwijzen juridisch vast om zo de consument te kunnen beschermen. De ACM adviseert hierover.

De ACM vindt het goed om te zien dat in het concept besluit aandacht is voor betaalbaarheid, keuzevrijheid en haalbaarheid van de warmtetransitie. Dit zijn belangrijke waarborgen voor de bescherming van de consument en voor het draagvlak van de warmtetransitie. De ACM wil wel graag zien dat de wetgever deze normen nog verder invult. Verder vindt de ACM dat bepaalde uitgangspunten in de toelichting bij het advies nog een wettelijke verankering in het besluit nodig hebben. Tot slot ziet de ACM dat het besluit op enkele punten niet helemaal in overeenstemming is met andere (concept) wet- en regelgeving.

 

Documenten

Advies Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie - 584051 (PDF - 143.95 KB) Advies Besluit gemeentelijke instrumenten warmtetransitie - 582833 (PDF - 143.47 KB)