Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM verklaart bezwaar bewoners Oranjehof tegen afwijzing van hun verzoek om een rendementstoets ongegrond

De Autoriteit Consument & Markt (ACM)verklaart de bezwaren van bewoners van het appartementencomplex Oranjehof in Alkmaar ongegrond. Het bezwaar gaat over het afwijzen van een handhavingsverzoek over de warmtetarieven voor het jaar 2023 van warmteleverancier Evoyo.

Wat is er aan de hand?

De ACM heeft het handhavingsverzoek op 3 april 2023 afgewezen omdat de ACM op dat moment nog bezig was met de voorbereidingen van de rendementstoets en toen dus nog geen rendementstoets bij leveranciers uit kon voeren. In augustus 2023 zijn de kaders voor het uitvoeren van een rendementstoets vastgesteld.

Bij de rendementstoets controleert de ACM of een warmteleverancier in het vorige jaar geen onredelijk hoog rendement heeft behaald. Omdat een rendementstoets alleen uitgevoerd kan worden over een volledig voorafgaand kalenderjaar zou de ACM vanaf 2024 onderzoek kunnen doen naar het behaalde rendement van Evoyo.

 

Documenten

Beslissing op bezwaar van bewoners van het complex Oranjehof tegen het besluit tot afwijzing van het handhavingsverzoek tarieven 2023 en terugbetaling Evoyo Alkmaar Oranjehof (PDF - 169.12 KB)