Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM trekt leveringsvergunningen FENOR Energie definitief in

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de leveringsvergunningen van het failliete bedrijf FENOR Energie per 31 december 2021 definitief in. De curator van het failliete bedrijf heeft de ACM gemeld dat energieleverancier Budget Energie alle consumenten en kleinzakelijke afnemers per 30 december 2021 overgenomen heeft. Alle klanten blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van Budget Energie.

De ACM kondigde op 17 december 2021 al aan de vergunningen van FENOR Energie in te gaan trekken omdat het bedrijf in financiële problemen was gekomen als gevolg van de hoge energieprijzen.

Alle circa 36.000 consumenten en kleinverbruikers die klant waren van FENOR Energie krijgen dus een nieuw energiecontract van Budget Energie en kunnen zelf kiezen of zij klant blijven bij Budget Energie of – na een opzegtermijn van maximaal 30 dagen – overstappen naar een andere leverancier.