Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM spoort netbeheerders aan om juten draadisolatie versneld te vervangen

De ACM heeft netbeheerders aangespoord om te komen met een aanpak voor het vervangen van mogelijk onveilige juten isolatie in woningen in hun verzorgingsgebied.

In juli 2019 heeft zich tijdens werkzaamheden in een meterkast een elektrocutie-incident voorgedaan. Hoewel het om één voorval gaat, vond de ACM dit zo ernstig dat de ACM bij netbeheerders heeft aangedrongen om zo snel mogelijk met een aanpak te komen om de verouderde juten draadisolatie te vervangen en bewoners van goede informatie over de risico’s van klussen in de meterkast te voorzien. De ACM heeft hierover informatie opgevraagd, en daarnaast gesproken met Netbeheer Nederland en de individuele netbeheerders. Hoewel de netbeheerders op basis van nader onderzoek geen acuut veiligheidsrisico hebben geconstateerd, gaan de netbeheerders de onveilige juten bedrading waar nodig verwijderen. De komende jaren blijft de ACM de voortgang van de werkzaamheden door de netbeheerders volgen.

Voor alle informatie over juten draadisolatie kunnen consumenten terecht op de website van netbeheerders die specifiek gaat over veiligheid: www.energieveilig.nl.