Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM: DGB Energie voldoet na controle aan aanvullende voorschriften leveringsvergunning

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft verschillende controles uitgevoerd naar de naleving van de aanvullende voorschriften door DGB Energie. De ACM heeft op 27 september 2023 vastgesteld dat DGB Energie hieraan voldoet. Op 12 oktober 2023 heeft de ACM de aanvullende voorschriften ingetrokken.

Toezicht ACM

Alle bedrijven die gas en/of elektriciteit willen leveren aan consumenten en andere kleinverbruikers moeten hiervoor een vergunning hebben van de ACM. De ACM controleert of leveranciers op een betrouwbare manier energie kunnen leveren en of bedrijven voldoen aan de organisatorische, financiƫle en technische kwaliteiten. Als een energieleverancier niet aan de vergunningvoorschriften voldoet treedt de ACM hier tegen op. In oktober 2022 heeft de ACM het toezicht op energieleveranciers aangescherpt.

Onderzoek naar DGB Energie

De ACM heeft besloten aanvullende voorschriften te verbinden aan de vergunning van DGB Energie naar aanleiding van een onderzoek naar deze leverancier. De ACM is dit onderzoek in oktober 2021 gestart na meldingen van consumenten die een brief van DGB Energie hadden ontvangen waarin de leveringsovereenkomst door DGB Energie werd opgezegd. De ACM heeft bij dit onderzoek tekortkomingen vastgesteld.

Aanvullende voorschriften

De ACM heeft in november 2022 aanvullende voorschriften opgenomen in de leveringsvergunningen van DGB Energie. De ACM heeft DGB Energie hiermee opgedragen de administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) binnen het bedrijf te verbeteren. De ACM heeft deze aanvullende voorschriften opgelegd om te waarborgen dat bij DGB Energie de klantprocessen op orde zijn zodat klanten altijd juiste en volledige informatie ontvangen over geldende tarieven en contractvoorwaarden.

De ACM heeft verschillende controles uitgevoerd naar de naleving van de aanvullende voorschriften door DGB Energie. De ACM heeft op 27 september 2023 vastgesteld dat DGB Energie voldoet aan deze aanvullende voorschriften. Op 12 oktober 2023 heeft de ACM de aanvullende voorschriften ingetrokken.

Meer informatie:

Inmiddels ingetrokken aanvullende voorschriften DGB