Kruimelpad

Nieuwsbericht

ACM benoemt Hélène Borburgh tot directeur Bestuur, Beleid en Communicatie

30-06-2020

Portret Hélène Borburgh

Het bestuur van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is verheugd over de benoeming van Hélène Borburgh tot directeur Bestuur, Beleid en Communicatie. Zij volgt per 1 september Freek Keppels op.

Martijn Snoep, voorzitter ACM: “We zien erg uit naar de komst van Hélène. Zij werkte eerder bij een van de voorlopers van de ACM, de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Hierna heeft zij brede en rijke ervaring opgedaan bij diverse onderdelen van het Rijk die haar bij uitstek geschikt maakt voor de functie van directeur BBC van de ACM.”

Hélène Borburgh werkt op dit moment nog als plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering, Organisatie en Informatiebeleid en hoofd team governance zelfstandige organisaties bij het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Eerder was ze onder meer afdelingshoofd bij het ministerie van Financiën en de Nederlandse Mededingingsautoriteit en werkte ze bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het Economisch en Sociaal Comité van de EU. Hélène studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De directie Bestuur Beleid en Communicatie (BBC) bestaat uit ongeveer 20 medewerkers en heeft binnen de ACM een agenderende, verbindende en coördinerende rol. BBC is verantwoordelijk voor de externe en interne communicatie, levert een bijdrage aan het onderhouden van de externe contacten van het bestuur en ondersteunt de interne besluitvormingsprocessen.