Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM benoemt Annemarie Sipkes tot directeur Telecom, Vervoer en Post

Het bestuur van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is verheugd bekend te kunnen maken dat het Annemarie Sipkes heeft benoemd tot directeur Telecom, Vervoer en Post.

Henk Don, bestuurslid ACM: “Annemarie Sipkes is een energieke directeur met veel politiek-bestuurlijke ervaring en affiniteit met het toezicht. Ik kijk uit naar haar komst.”

Annemarie Sipkes vervangt de vorige directeur Telecom, Vervoer en Post Johan Keetelaar. Op dit moment is zij nog directeur Kennis bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Zij start op 16 april a.s. in haar nieuwe functie.

Annemarie Sipkes is sinds 2012 directeur Kennis, tevens CIO en lid Bestuursraad, bij het ministerie van OCW. Van 2003 tot 2012 was zij werkzaam bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), eerst als senior beleidsmedewerker en vervolgens als afdelingshoofd Financieel Economische Zaken. Daarvoor werkte ze bij De Nederlandsche Bank en KPMG. Sipkes studeerde Algemene Economie en Cultuur- en Wetenschapsstudies in Maastricht.

De directie Telecom, Vervoer en Post (TVP) van de ACM is verantwoordelijk voor regulering en toezicht in markten voor bijvoorbeeld internet, televisie en bellen, openbaar vervoer en luchtvaart en post en pakketten. De directie heeft ongeveer 80 medewerkers.