Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Accenture wil Sentia overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Accenture plc (hierna: Accenture) wil via haar dochtervennootschap Accenture Holdings B.V., Sentia Group B.V. en haar directe en indirecte dochterondernemingen (hierna: Sentia) overnemen. De bedrijven hebben op 1 augustus 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Accenture verleent diensten op het gebied van managementadvies, technologie, outsourcing en andere densten. Accenture focust met name op IT services. Als aanbieder van advies- en technologiediensten is Accenture ook actief als aanbieder van (digitale) ingenieursdiensten.
  • Sentia is een full-stack dienstverlener op het gebied van (hybride) cloud services, digital experience management en applicatiebeheer. Sentia biedt advies, professional- en managed services om applicaties en IT-landschappen te transformeren, te managen en te optimaliseren van, naar en in ‘any cloud’.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:
    
Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355