Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ABZ De Samenwerking en De Valk Wekerom willen fuseren (concentratiemelding)

Coöperatie ABZ De Samenwerking U.A. en Coöperatie De Valk Wekerom U.A. willen fuseren. De bedrijven hebben op 4 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de fusie.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • ABZ De Samenwerking houdt zich bezig met de productie en verkoop van diervoeders voor landbouwhuisdieren: herkauwers (rundvee, geiten en schapen), varkens en pluimvee. Met zes fabrieken verspreid over Nederland en een productie van circa 815.000 ton diervoeders in 2022 is ABZ de Samenwerking een landelijke speler op het gebied van diervoeding. ABZ De Samenwerking is begin 2022 voortgekomen uit een fusie tussen ABZ Diervoeding en C.L.V. De Samenwerking.
  • De Valk Wekerom houdt zich ook bezig met productie en verkoop van diervoeders voor landbouwhuisdieren, waarbij de focus ligt op pluimveevoeders. De Valk Wekerom had een productie van circa 250.000 ton diervoeders in 2021 en is met twee productielocaties in Lunteren en Meppel met name actief in het midden en noordoosten van Nederland.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde fusie en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355