Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ABP Food Group mag uitsluitende zeggenschap verwerven over Groothedde Vaassen (concentratiebesluit)

ABP Food Group Unlimited mag uitsluitende zeggenschap verwerven over Groothedde Vaassen B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 19 oktober 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • ABP Food Group: de verwerking en verkoop van een breed assortiment (rund)vleesproducten en het verzamelen en verwerken van dierlijke bijproducten. Daarnaast heeft ABP Food divisies voor duurzame energie en huisdierenvoeding. Ten slotte is ABP Food, middels participaties inĀ gezamenlijke ondernemingen, actief op de markt voor de in- en verkoop van gebruikte bakolie en de verkoop van verse olie en braadvet in Ierland en de markt voor de verwerking van rund en lamsvlees in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.
  • Groothedde Vaassen: de groothandelsactiviteiten in rund- en varkensvlees. Groothedde levert een breed assortiment aan vers en diepgevroren vlees bestemd voor retail, foodservice en industrie in Nederland en BelgiĆ«.
 

Documenten

ABP Food Group mag uitsluitende zeggenschap verwerven over Groothedde Vaassen (concentratiebesluit) (PDF - 43.87 KB)