Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

3i mag VakantieDiscounter overnemen (concentratiebesluit)

3i Group plc mag via het daartoe opgerichte Balearia Bidco B.V., Elmar Travel Group B.V. (VakantieDiscounter) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 8 augustus 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • 3i is een internationale investeerder en beleggingsbeheerder die zich toespitst op mid-market private equity- en infrastructuurinvesteringen. De voornaamste activiteiten van 3i zijn het initiĆ«ren en uitvoeren van investeringen met eigen en door derden beheerde fondsen, en vervolgens het beheer van die investeringen. Het hoofdkantoor van 3i is gevestigd in Londen en het bedrijf heeft een kantoor in Amsterdam. 3i heeft uitsluitend ten behoeve van de huidige transactie Bidco opgericht. Bidco heeft geen andere economische activiteiten.
  • Elmar Travel Group B.V. (VakantieDiscounter) is een online reisbureau voor pakketreizen. VakantieDiscounter is met haar dochterondernemingen actief in Nederland, BelgiĆ« en Duitsland. Als online reisbureau, houdt VakantieDiscounter zich onder meer bezig met marketing, verkoop, reclame, content verrijking, het boekingsproces, de dienstverlening na het boeken en de klantenservice. De doelstelling van VakantieDiscounter is om vakanties aan te bieden tegen de laagste prijzen.
 

Documenten

3i mag VakantieDiscounter overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 39.06 KB)