Kruimelpad

Geschilbeslechting luchtvaart aanvragen

Geschilbeslechting luchtvaart aanvragen

Op de luchtvaartmarkt gelden wettelijke regels, zoals de Wet luchtvaart. Vertegenwoordigt u een luchtvaartmaatschappij en vindt u dat luchthaven Schiphol of Eindhoven Airport zich niet aan de regels houdt? Dan kunt u de ACM vragen om geschilbeslechting.

Bent u consument? Lees dan op ConsuWijzer  wat u kunt doen als u een klacht heeft over een vliegreis.

Wanneer kunt u de ACM om geschilbeslechting vragen?

  • Er zijn verschillende procedures voor geschilbeslechting in de Wet luchtvaart. U kunt alleen van deze procedures gebruik maken als u een luchtvaartmaatschappij vertegenwoordigt. U kunt ons in de volgende situaties vragen onderzoek te doen en een beslissing te nemen als het gaat om Schiphol of Eindhoven Airport. U vindt dat de luchthaven voor haar luchtvaartactiviteiten discriminerende tarieven in rekening brengt of discriminerende voorwaarden hanteert.
  • U vindt dat de luchthaven voor haar luchtvaartactiviteiten onredelijke tarieven in rekening brengt of onredelijke voorwaarden hanteert.
  • U vindt dat de luchthaven u onvoldoende of niet op tijd heeft ge├»nformeerd of geraadpleegd over haar voorstellen en besluiten over tarieven en voorwaarden voor haar luchtvaartactiviteiten.
  • U vindt dat de luchthaven u ten onrechte de toegang tot een dienst op maat weigert.
  • Als het gaat om luchthaven Schiphol kunt u ons bovendien in de volgende situaties vragen onderzoek te doen en een beslissing te nemen. U vindt dat de tarieven van luchthaven Schiphol voor haar luchtvaartactiviteiten hoger zijn dan de kosten die Schiphol in rekening mag brengen.
  • U neemt deel aan een projectgroep voor een investeringsproject en u vindt dat Schiphol de procedure voor investeringsprojecten niet goed volgt.

Hoe vraagt u geschilbeslechting aan?

Gebruik het formulier "Geschilbeslechting Luchtvaart" onderaan deze pagina. Of schrijf een brief waarin u de informatie geeft die dit formulier vraagt. Stuur het formulier of de brief met alle gevraagde bijlagen per post naar:

Autoriteit Consument & Markt
T.a.v. co├Ârdinator geschilbeslechting Luchtvaart
Muzenstraat 41
2511 WB Den Haag

Per fax kan ook: het faxnummer is 070 - 7 222 355.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.