Kruimelpad

Ik wil een telecomkabel laten verplaatsen of verwijderen. Kan dat?

Liggen er telecomkabels in uw grond, gebouw of woning en wilt u die verplaatsen? Dan mag u dit niet zelf doen. De kabels en telecomaansluiting zijn eigendom van de telecomaanbieder. U kunt de aanbieder vragen om de kabels of aansluiting te verplaatsen.

Wie betaalt de kosten voor de verplaatsing?

Is de verplaatsing noodzakelijk? Dan betaalt de netbeheerder de kosten voor de verplaatsing. Is de verplaatsing niet noodzakelijk? Dan betaalt u de kosten zelf.

Wanneer is een verplaatsing noodzakelijk?

Een verplaatsing is noodzakelijk als er bij een verbouwing kans is op beschadiging van de aansluiting en kabels. U kunt door dit risico de verbouwing niet uitvoeren. Voor een noodzakelijke verplaatsing hoeft u niet te betalen.

Voorbeeld

U moet een hele muur verwijderen voor een verbouwing, waardoor de aansluiting verdwijnt.

Wanneer is de verplaatsing niet noodzakelijk?

Een verplaatsing is niet noodzakelijk als u de huidige plek van de aansluiting onhandig vindt. Of niet mooi. Voor een niet noodzakelijke verplaatsing moet u zelf betalen. Vraag uw aanbieder wat dit kost. Uw aanbieder mag niet meer vragen dan de werkelijk gemaakte kosten.

Binnen welke termijn moet de telecomaanbieder de aansluiting verplaatsen?

Gaat u verbouwen en heeft u de telecomaanbieder gevraagd om de aansluiting te verplaatsen? Dan moet hij dit zo snel mogelijk doen. In ieder geval binnen 16 weken.

Wat kan ik doen als ik er niet uitkom met de telecomaanbieder?

Bent u het niet eens over wie er moet betalen voor de verplaatsing? Of over de hoogte van de kosten? Als u er samen niet uit komt dan kunt u de kantonrechter vragen om een beslissing. U kunt hiervoor geen geschilbeslechting bij de ACM aanvragen.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.