Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Help de ACM om spam aan te pakken

Heeft u last van spam? Meld dat dan hier bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Wij kunnen spammers aanpakken die vanuit Nederland ongevraagde berichten verspreiden. Boetes kunnen oplopen tot 900.000 euro.

Waarom melden?

Om spammers te kunnen aanpakken, hebben wij bewijzen nodig. Die bewijzen kunt u leveren. Door het formulier in te vullen en het spambericht mee te sturen. Zo helpt u ons om de verzenders op te sporen. En zo krijgt u uiteindelijk minder spam.

Wat doen wij met uw melding?

Wij kunnen niet op elke melding reageren. Maar als er veel of ernstige klachten over een verzender zijn, doen we onderzoek. Daarbij kan het nodig zijn dat we u bellen voor meer informatie. Daarom vragen wij bij uw melding om uw persoonsgegevens. Lees hoe wij omgaan met uw privacy.

Let op: geen phishingberichten

Wij kunnen geen phishingberichten aanpakken. Want die liggen buiten ons werkveld. Phishingberichten zijn berichten waarin de afzender uw persoonlijke gegevens probeert te stelen. Bijvoorbeeld door u op valse links te laten klikken. Wij behandelen wel berichten met misleidende reclame. Lees welk berichten wij wel en niet kunnen aanpakken.

Meld uw spam - formulier