Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Telefoonnummers overdragen of in gebruik geven aan een ander bedrijf

Heeft de ACM aan u één of meerdere telefoonnummers toegekend? En is uw onderneming nadien uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan moet u de nummers teruggeven aan de ACM of overdragen. Sommige nummers kunt u ook in gebruik geven aan een ander, terwijl u zelf nummerhouder blijft. Maar dat kan alleen als uw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Uw telefoonnummer overdragen aan een ander bedrijf

Wijzigt uw KvK-nummer, bijvoorbeeld omdat u bent gefuseerd met een ander bedrijf? Dan moet u uw telefoonnummer overdragen aan het bedrijf met het nieuwe KvK-nummer.

U kunt een verzoek tot overdracht van de nummers indienen bij de ACM. De ACM trekt dan de nummers in en kent ze vervolgens toe aan de nieuwe nummerhouder. Na de overdracht is de nieuwe nummerhouder verantwoordelijk voor het gebruik van de nummers. Wilt u om een andere reden nummers aan een ander overdragen? Dan kunt u daarvoor op dezelfde manier een verzoek tot overdracht indienen bij de ACM.

Uw telefoonnummer in gebruik geven aan een ander bedrijf

Bent u nummerhouder? En wilt u uw nummer in gebruik geven aan een ander? Maar wel zelf nummerhouder blijven? Dat mag voor bijna alle nummers. U hoeft deze wijziging niet aan ons door te geven. Het nummer blijft op uw naam staan. Dit betekent dat u verantwoordelijk blijft voor het gebruik van het nummer.

Bent u nummerhouder van een 0900, 0906 of 0909-nummer?

Voor 0900, 0906 en 0909-nummers geldt dat je het nummer maximaal één keer mag doorgeven aan een ander. Die ander mag het nummer niet weer door iemand anders laten gebruiken.

Bent u nummerhouder van bedrijfsnummers (088) of een 18xy-nummer?

U mag 088- en 18xynummers niet in gebruik geven aan een ander bedrijf. Ook niet als het gaat om een ander bedrijf in dezelfde holding. Wilt u dat een ander bedrijf de nummers gebruikt? Dan moet u de nummers overdragen aan de ander met het overdrachtformulier. Het andere bedrijf wordt dan de nieuwe nummerhouder.

Hoeveel kost het overdragen van een telefoonnummer?

Het intrekken van een nummer kost u niets. Aan de toekenning van een nummer zijn wel eenmalige kosten verbonden. Deze kosten betaalt de nieuwe nummerhouder. De nieuwe nummerhouder betaalt ook jaarlijks toezichtkosten voor dat nummer.

Wie kan de aanvraag tot overdracht van nummers bij ons indienen?

Kunt u bewijzen dat u mag tekenen namens uw bedrijf? Dan kunt u de nummers overdragen. Er zijn 3 mogelijkheden:

  1. In het KvK-register staat dat u voor uw bedrijf mag tekenen. Heeft u eHerkenning? Dan kunt u die gebruiken.
  2. In het KvK-register staat niet dat u voor uw bedrijf mag tekenen. Gebruik dan het volmachtformulier. Dit formulier mag maximaal 1 maand oud zijn.
  3. U bent een particulier. Stuur dan bij uw aanvraag de volgende stukken mee:
  • een kopie van een geldig identiteitsbewijs (inclusief BSN). De ACM heeft uw pasfoto niet nodig voor de beoordeling van de aanvraag; en
  • een kopie van een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP). Dit uittreksel mag maximaal 1 jaar oud zijn.

Wilt u meer weten over wat we doen met uw persoonsgegevens? Kijk dan op onze privacy-pagina.

Hoe werkt het overdrachtsformulier?

  • Zorg dat u kunt bewijzen dat u mag tekenen voor de overdracht.
  • U vult zelf het eerste deel van het overdrachtsformulier in. Dit kan alleen online. U opent het formulier met de knop hieronder.
  • Degene aan wie u overdraagt, krijgt daarna automatisch bericht en kan het tweede deel van het overdrachtsformulier invullen.
  • Zodra wij beide delen ingevuld binnen hebben, beoordelen we de overdracht. Dat moeten wij binnen 3 weken doen.

Start overdracht