Nummers aanvragen, overdragen en opzeggen

Telefoonnummers overdragen

Heeft u telefoonnummers of netwerkcodes van de ACM toegekend gekregen? U mag nummers of codes overdragen aan een ander. Die ander krijgt dan dezelfde rechten en plichten als u had. Let op het volgende:

  • Informatienummers kunt u overdragen, óf in gebruik geven aan een ander.

    Wilt u uw 0800- 0f 090x-informatienummer houden, maar door een ander laten gebruiken? Dan hoeft u dit niet aan ons door te geven. Het nummer blijft op uw naam staan. U blijft verantwoordelijk voor het gebruik. Die ander mag het nummer niet door weer iemand anders laten gebruiken. Wilt u het nummer niet houden, draag het dan over.

  • Een 088-bedrijfsnummerblok mag u niet door een ander bedrijf laten gebruiken.

    Heeft de ACM u een 088-nummerblok toegekend? Dan bent u de nummerhouder. Alleen u als nummerhouder mag het 088-nummerblok gebruiken. Wilt u het mogelijk maken dat een ander bedrijf het 088-nummerblok gebruikt? Dan mag u het nummerblok door middel van een verzoek aan de ACM overdragen aan dat bedrijf. Dat andere bedrijf wordt dan de nieuwe nummerhouder. Zelf bent u na de overdracht geen nummerhouder meer en daarom kunt u het 088-nummerblok dan niet meer gebruiken.

Voordat u telefoonnummers of netwerkcodes overdraagt

Draagt u over aan een bedrijf? Stel uzelf dan de volgende vragen.

  1. Heeft het bedrijf waaraan u overdraagt, hetzelfde inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel (KvK-nummer) als u? Gebruik dan het wijzigingsformulier.
  2. Is het KvK-nummer anders, maar komt dat door een fusie? Gebruik ook dan het wijzigingsformulier.

Gebruik in alle andere gevallen het overdrachtsformulier.

Hoe werkt het overdrachtsformulier?

1. Zorg dat u kunt bewijzen dat u mag tekenen voor de overdracht.

Werkt u bij een bedrijf of instelling?

Gebruik dan eHerkenning. Heeft u geen eHerkenning? En mag u volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel niet tekenen voor uw organisatie? Gebruik dan het volmachtformulier. Dit formulier mag maximaal 1 maand oud zijn.

Bent u particulier?

Stuur dan in elk geval mee:

  • een kopie van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart; en
  • een kopie van uw uittreksel uit het bevolkingsregister. Dit uittreksel mag maximaal 1 jaar oud zijn.

2. U vult zelf het eerste deel van het overdrachtsformulier in. Dit kan alleen online. U opent het formulier met de knop hieronder.

3. Degene aan wie u overdraagt, krijgt daarna automatisch bericht en kan het tweede deel van het overdrachtsformulier invullen.

4. Zodra wij beide delen ingevuld binnen hebben, beoordelen we de overdracht. Dat moeten wij binnen 3 weken doen.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.