Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Telefoonnummers opzeggen

Heeft u telefoonnummers of netwerkcodes van de ACM toegekend gekregen, en wilt u die opzeggen? Hieronder leest u hoe u dat regelt.

Wilt u nummers of codes overdragen aan een ander? Ook dat regelt u met de ACM.

Voordat u uw opzegging aan de ACM doorgeeft

Zorg dat uw telecomaanbieder het nummer of de code buiten dienst heeft gesteld

Bij een 088-bedrijfsnummerblok moet u hier een schriftelijk bewijs van hebben.

U moet kunnen bewijzen dat u mag tekenen voor de opzegging

 • Werkt u bij een bedrijf of instelling? Gebruik dan eHerkenning. Heeft u geen eHerkenning? En mag u volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel niet tekenen voor uw organisatie? Gebruik dan het volmachtformulier. Dit formulier mag maximaal 1 maand oud zijn.
 • Bent u particulier? Stuur dan in elk geval mee:
  • een kopie van een geldig identiteitsbewijs (inclusief BSN). De ACM heeft uw pasfoto niet nodig voor de beoordeling van de opzegging.

  en

  • een kopie van uw uittreksel uit het bevolkingsregister. Dit uittreksel mag maximaal 1 jaar oud zijn.

  De ACM heeft deze documenten nodig om uw identiteit en adres te kunnen verifiëren. Na verificatie worden de documenten vernietigd.

  Lees hier wat de ACM doet met uw persoonsgegevens.

Hoe zegt u een telefoonnummer of netwerkcode op bij de ACM?

U heeft 8 uur de tijd om het opzeggingsformulier in te vullen. Houd tijdens het invullen het scherm open. Het ingevulde formulier kunt u als pdf downloaden, ondertekenen en weer uploaden. Lees hier wat de ACM doet met uw persoonsgegevens.

Gaat het om een 088-bedrijfsnummerblok? Stuur dan de schriftelijke opzegging van uw telecomaanbieder mee met het ACM-opzegformulier. Wij moeten opzeggingen binnen 8 weken verwerken.

Heeft u het nummer al opgezegd bij de ACM en ontvangt u toch een factuur?

Heeft de ACM uw nummer ná 1 januari ingetrokken? Dan moet u voor het hele kalenderjaar betalen. De ACM heeft voor een compleet aangeleverd intrekkingsverzoek maximaal 8 weken om een besluit te nemen. De datum waarop de ACM op uw aanvraag heeft beslist bepaalt of u een factuur krijgt voor het nieuwe jaar.