Gekoppelde reisarrangementen aanbieden

Verkoopt u reisdiensten aan consumenten? Door de manier waarop u uw klanten laat boeken, kunnen zij deze diensten koppelen tot 1 reisarrangement. Dan ontstaat een ‘gekoppeld reisarrangement’ (GRA). Een GRA is geen pakketreis en er zitten voor u andere verplichtingen aan vast. Hieronder leest u meer.

Wanneer vormen reisdiensten een gekoppeld reisarrangement (GRA)?

Een gekoppeld reisarrangement (GRA) duurt minimaal 24 uur of bevat minimaal 1 overnachting. Een GRA bestaat uit minimaal 2 reisdiensten. Bijvoorbeeld: vliegticket en hotel, of: vervoer en excursie. Biedt u deze reisdiensten niet aan in 1 pakket of arrangement? Maar boekt de consument ze wel voor 1 reis of vakantie? Dan vormen ze een GRA in de volgende situaties:

  • Op uw website of in uw winkel boekt de consument tijdens hetzelfde bezoek 2 of meer aparte reisdiensten.
  • U hebt afspraken met een andere reisaanbieder. De consument boekt eerst bij u 1 of meer reisdiensten. Binnen 24 uur na uw bevestiging boekt hij bij de andere reisaanbieder 1 of meer andere reisdiensten. Of omgekeerd.

In deze situaties moet u of de andere reisaanbieder de consument vertellen dat hij een GRA heeft. Doet u of de andere reisaanbieder dat niet? Dan gelden de regels voor pakketreizen, met uitzondering van de regels over prijswijzigingen.

Wilt u weten wat het verschil is tussen een pakketreis en een GRA? En welke verplichtingen u daarbij hebt? Gebruik de speciale tool van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat .

Wat zijn uw verplichtingen bij een GRA?

Bij een GRA moet u:

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.