Nummers aanvragen, overdragen en opzeggen

Overdracht van nummers

Voor u start

Via dit formulier draagt u nummers over aan een andere persoon of instelling.

De aanvraag bestaat uit twee delen. Dit formulier betreft deel 1 van de aanvraag. Als huidige nummerhouder vult u bij bedrijfsgegevens uw gegevens in zoals ze bij de ACM bekend zijn. Vul bij overdrachtgegevens de gegevens van de toekomstige nummerhouder in.

Zodra u de aanvraag heeft verstuurd, ontvangt de toekomstige nummerhouder een e-mail van de ACM. Deze e-mail bevat een link naar deel 2 van deze aanvraag tot overdracht. Daar kan de toekomstige nummerhouder de aanvraag tot overdracht afronden en bij de ACM indienen. Daar krijgt hij 10 werkdagen de tijd voor.

Als deel 2 te laat of niet wordt ingediend, wordt de aanvraag tot overdracht buiten behandeling gesteld. De oude nummerhouder blijft dan de nummerhouder.
 
Welke situatie is op u van toepassing?
 

Hou het volgende bij de hand:

  1. Het KvK-nummer en KvK-vestigingsnummer
  2. Uw eHerkenning inloggegevens als u digitaal wilt ondertekenen of een printer als u het formulier wilt printen en ondertekenen.

Start nu uw aanvraag.

 

Hou het volgende bij de hand:

  1. Een uittreksel van uw inschrijving in het Handelsregister.
  2. Uw eHerkenning inloggegevens als u digitaal wilt ondertekenen of een printer als u het formulier wilt printen en ondertekenen.

Start nu uw aanvraag.

 
 

Let op: Storing eHerkenning

Op dit moment ervaren we problemen met eHerkenning. Daarom verzoeken we u om:

  1. Het online aanvraagformulier in te vullen;
  2. Het ingevulde formulier als pdf te downloaden;
  3. Het formulier te ondertekenen
  4. Het formulier te scannen; en
  5. Het formulier te uploaden en online in te dienen.

Lukt het uploaden van het formulier niet? Dan verzoeken wij u om het niet ondertekende formulier toch online in te dienen bij de ACM door op de knop ‘afronden’ te drukken. De ondertekende versie kunt u separaat versturen naar nummerbureau@acm.nl.