Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Bescherming klokkenluiders

Denkt u dat een bedrijf waarvoor of waarmee u werkt de regels overtreedt? En gaat het om regels waarop de ACM toezicht houdt? Dan kunt u bij de ACM een melding doen. Wij begrijpen dat het soms een grote stap kan zijn om belastende informatie over uw (ex-)werkgever, klanten over leveranciers te delen.

De regering heeft een voorstel gedaan voor een Wet bescherming klokkenluiders. Door deze wet worden mensen die een mogelijke overtreding van de wet melden beter beschermd. De wet wijst de ACM aan als één van de autoriteiten waar u iets kunt melden. Het wetsvoorstel is nog niet aangenomen, maar wordt behandeld in de Tweede Kamer. Zodra de wet geldt, zal de ACM op deze pagina meer informatie zetten over wat de wet voor u betekent.

Bij het Huis voor de Klokkenluiders  kunt u vertrouwelijk advies vragen als u denkt dat een bedrijf of organisatie de regels overtreedt en u wilt hiervan melding doen. 

Op dit moment kunt u al op de volgende manieren bij de ACM melden:

Uw tip of melding doorgeven als ondernemer

Uw melding doorgeven of vraag stellen als consument 

Anoniem een melding doen

Meldpunt achterstallige betalingen

Een kartel melden
Meer informatie over een kartel melden

Bent u ondernemer en wilt u een melding doen over ongewenste telefonische verkoop? Hiervoor kunt u ons bellen op telefoonnummer: 0707222000 (kies optie 2).