Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Woo-verzoeken en informatieverzoeken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakt haar besluiten en regels bekend op de website. Wilt u iets weten wat wij niet of nog niet openbaar hebben gemaakt? Dan kunt u ons een informatieverzoek sturen.

Wat is een informatieverzoek?

Met een informatieverzoek vraagt u ons om bepaalde informatie openbaar te maken. Dit betekent niet dat we u meteen alle informatie sturen. Wij beoordelen eerst of wij de informatie openbaar mogen maken. Een informatieverzoek is vaak een Woo-verzoek (Wet Open Overheid).

Hoe stuur ik de ACM een informatieverzoek?

Mail uw informatieverzoek naar %20wooverzoek [at] acm [punt] nl (wooverzoek[at]acm[dot]nl). Stuurt u liever een brief? Ons adres is:

ACM
Postbus 16326
2500 BH Den Haag

Vertel duidelijk welke informatie u wilt krijgen. Hebben wij uw verzoek ontvangen? Dan laten we u dat weten.

Hoe behandelt de ACM mijn informatieverzoek?

Bij ieder verzoek bekijken wij of wij de informatie waar u naar vraagt openbaar mogen maken. Soms kunnen wij de informatie niet bekend maken. Of alleen een deel.

Wij handelen uw verzoek binnen 4 weken af. Hebben we meer tijd nodig? Dan laten we u dat weten.

Uiteindelijk krijgt u een mail of een brief met de gegevens waar u naar vraagt. Krijgt u de informatie niet? Of alleen een deel? Dan leggen wij u uit waarom.

Welke regels past de ACM toe bij een informatieverzoek?

Sommige informatieverzoeken beoordelen wij volgens de Woo. Bij andere verzoeken passen wij de Instellingswet ACM toe. Welke wet wij toepassen hangt af van de informatie waar u naar vraagt.

Gepubliceerde openbaarmakingsbesluiten

Woo-besluiten en de daarbij behorende openbare stukken