Kruimelpad

Wat mag ik vragen voor het leveren van warmte?

Sommige tarieven bij de levering van warmte zijn vastgesteld. Zij mogen dus niet hoger zijn dan een maximumtarief. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalt deze tarieven aan het eind van ieder jaar.

Er zijn maximumtarieven voor de levering van warmte en het meten van warmte. Het leveringstarief voor warmte bestaat uit een maximaal vast bedrag en een maximaal tarief per geleverde gigajoule (GJ) aan warmte.

Ook is er een maximumtarief voor de verhuur van de afleverset. Wil een klant een nieuwe aansluiting op uw bestaande warmtenet? Dan mag u eenmalig een aansluitbijdrage vragen. Wil uw klant de aansluiting opzeggen? Ook daarvoor geldt een maximumtarief.

Verder zijn er maximumtarieven voor de levering van koude (koeling) in een warmtenet en voor warmte van lagere temperaturen.

Bekijk hier de maximumtarieven voor 2021.

Prijs (euro incl. btw)  
Vast bedrag per jaar 478,60 (ruimteverwarming + warm tapwater)
239,30 (alleen ruimteverwarming)
262,86 (lauw water)
239,30 (alleen warm tapwater)
238,45 (koude/koeling in warmte/koudeopslagsysteem)
Prijs per GJ 25,51
Meettarief per jaar 26,83
Aansluitbijdrage t/m 25 meter 4.878,04
Aansluitbijdrage per meter langer dan 25 meter 219,68
Afsluitbijdrage warmte 277,88 (tijdelijk) / 3.199,62 (definitief)
Afsluitbijdrage koude (koeling) 277,88

 

Deze maximumtarieven zijn voor standaardaansluitingen tot en met 100 kW. Meer over deze tarieven leest u in het Tarievenbesluit warmteleveranciers 2021.

Let op: deze tarieven gelden voor huishoudelijke en kleinzakelijke aansluitingen van maximaal 100 kilowatt. Heeft uw klant een grotere aansluiting? Dan onderhandelt u samen over de prijs en voorwaarden voor warmtelevering. Tenzij uw klant een VvE of verhuurder is die de warmte doorlevert aan klanten met een aansluiting van maximaal 100 kilowatt.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.