Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Welke tarieven mag ik vragen voor het leveren van warmte?

Ieder jaar berekent de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de maximale tarieven die u als leverancier voor warmte mag vragen. In de wet staat dat de warmtetarieven aan de gasprijzen zijn gekoppeld. Door de hoge gasprijzen zijn de warmtetarieven flink gestegen. Daarom vragen wij u om uw tarieven te verhogen alleen als dat nodig is. Daarnaast geldt in 2023 een prijsplafond voor warmte.

De warmtetarieven voor 2023

In 2023 rekent u maximaal 90,91 euro voor iedere Gigajoule (GJ) die uw klant gebruikt.

Daarnaast betaalt de kleinverbruiker ieder jaar vaste kosten voor warmte. In 2023 rekent u voor:

  • het meten van het verbruik (meettarief) maximaal 30,75 euro
  • verwarming en warm kraanwater maximaal 549,58 euro
  • alleen verwarming maximaal 274,79 euro
  • alleen warm kraanwater maximaal 274,79 euro
  • lauw kraanwater en verwarming maximaal 301,47 euro
  • koude maximaal 273,48 euro

De prijzen zijn inclusief btw.

Hoeveel mag ik vragen voor een nieuwe aansluiting op het warmtenetwerk?

Tot en met 25 meter rekent u maximaal 5.337,39 euro voor een nieuwe aansluiting. Is de afstand langer dan 25 meter? Dan vraagt u maximaal 315,40 euro voor iedere extra meter.

Wil de kleinverbruiker van de warmte of de koude af?

Voor een definitieve afsluiting van de warmte vraagt u maximaal 4.127,31 euro. Als de kleinverbruiker tijdelijk van de warmte af wil, dan rekent u niet meer dan 393,19 euro. Voor het afsluiten van de koude rekent u maximaal 393,19 euro. Dit zijn maximale prijzen inclusief btw en deze gelden voor alle standaardaansluitingen tot en met 100 kW.

Wilt u weten hoe wij deze tarieven hebben berekend? Ga naar:

Verhoog de tarieven alleen als dat nodig is

U stelt zelf uw tarieven vast. Maar u mag niet over het maximumtarief heen gaan en ook niet te veel winst maken. Consumenten kunnen niet overstappen. U mag hier geen misbruik van maken. Daarom stellen wij ieder jaar de maximale tarieven vast en vragen wij om alleen de tarieven te verhogen als dat nodig is. Wij vinden het belangrijk dat u tegen uw klanten duidelijk en open bent over uw tarieven.