Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM waarschuwt voor webwinkel RoyalOutlet.nl

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de praktijken van webwinkel www.royaloutlet.nl te Barendrecht. Royal Outlet verkoopt dure merkkleding en -schoenen met hoge kortingen via internet. Op grond van de meldingen bij ConsuWijzer en eigen onderzoek heeft ACM sterke aanwijzingen dat Royal Outlet bestelde producten niet levert en daarmee regels van het consumentenrecht overtreedt.

Om verdere consumentenschade te voorkomen waarschuwt ACM consumenten voor deze webwinkel. ACM treedt op tegen webwinkels die zich niet aan de regels houden.

Uit de meldingen van consumenten over www.royaloutlet.nl blijkt dat zij een bestelling hebben gedaan en het volledige bedrag hebben betaald, maar vervolgens niets geleverd krijgen. Het gaat daarbij vaak om aankopen van honderden euro’s. Ook betaalt het bedrijf consumenten niet binnen de wettelijke termijn van 14 dagen hun geld terug na ontbinding. De webwinkel is telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.

ACM waarschuwt consumenten daarom voor deze webwinkel om te voorkomen dat er nieuwe consumenten worden gedupeerd. Op ConsuWijzer kunnen consumenten informatie vinden over hun rechten bij online aankopen. Ze vinden er praktisch advies en hulpmiddelen, zoals voorbeeldbrieven voor ontbinding van de aankoop. De online Shopscan op ConsuWijzer.nl is een hulpmiddel om vooraf de betrouwbaarheid van webwinkels te beoordelen.