Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Directie

Directeur Edwin van Houten

Edwin van Houten

Directie Consumenten

Van Houten, antropoloog, is sinds januari 2019 directeur Consumenten. Van 2015 tot 2019 was hij bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd verantwoordelijk voor het toezicht op de gehandicaptenzorg en de zorg voor asielzoekers en justitiabelen. Daarvoor werkte hij in diverse functies bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst, Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Directeur Michiel Denkers

Michiel Denkers

Directie Mededinging

Denkers, econoom, is sinds juli 2015 directeur Mededinging. Van 2002 tot 2015 heeft hij bij de AFM gewerkt. De laatste zeven jaar als hoofd Toezicht Financiële Ondernemingen. Daarvoor werkte hij onder meer bij PWC en Barclays.

Directeur Monique van Oers

Monique van Oers

Directie Juridische Zaken

Van Oers, jurist met een master in Public Administration, heeft een achtergrond in de advocatuur. Zij werkte van 1999 tot 2013 bij de NMa , waar zij vanaf 2005 directeur was van de afdeling Juridische Dienst. Zij is sinds april 2013 directeur Juridische Zaken bij ACM.

Paul de Bijl

Paul de Bijl

Economisch Bureau/Academie

Paul de Bijl, gepromoveerd econoom, is sinds mei 2022 Chief Economist bij het Economisch Bureau. Daarnaast is hij (deeltijd) universitair docent aan de Universiteit Utrecht. Voor zijn aanstelling bij de ACM was hij onder meer zelfstandig adviseur bij Radicand Economics en adviseerde hij bedrijfsleven en rijksoverheid over mededinging, regulering, publieke belangen en digitale platforms. Daarnaast was hij associate digital strategist bij Ngrane (digital agency). Eerder werkte Paul onder andere bij het Centraal Planbureau als hoofd sector Marktordening en was hij (deeltijd) gasthoogleraar Regulatory Economics aan de WHU Otto Beisheim School of Management (Duitsland).
 

Directeur Remko Bos

Remko Bos

Directie Energie

Bos, econoom, is sinds april 2013 directeur Energie. Hij was van 2005 tot 2013 afdelingshoofd bij OPTA. Eerst van de afdeling Markten en daarna bij de afdeling Consument, Nummers en Bestuur. Eerder werkte hij onder andere bij het ministerie van Economische Zaken en de NMa.

Guus Sjouke

Guus Sjouke

Directie Bedrijfsvoering

Sjouke, bestuurskundige, is sinds 1 mei 2022 directeur bedrijfsvoering en Chief Information Officer (CIO). Tot die tijd werkte hij een aantal jaar als topmanager bij ABD-Interim en voerde onder andere opdrachten uit voor het ministerie van Financiën en de Autoriteit Woningcoöperaties. Daarvoor was hij werkzaam als directeur Informatie en Bedrijfsvoering bij de Nederlandse Zorgautoriteit, directeur Dienstencentrum Documentaire Informatie en hoofd Informatiebeheer bij het ministerie van Defensie.

Directeur Bart Broers

Bart Broers

Directie Zorg

Broers, gepromoveerd fysicus, die zich ook heeft verdiept in bedrijfseconomie (MBA) en openbaar bestuur, was na zeven jaar Shell vanaf 2002 tien jaar werkzaam bij de NMa. Hij gaf o.a. leiding aan het ‘bouwfraude’-traject en stond aan de wieg van de vorming van de ACM. Vanaf 2012 leidde hij twee omvangrijke veranderprogramma’s bij de UvA en VU, waaronder splitsing van VU en VUmc. In 2015 kwam hij naar de ACM om een Taskforce Zorg op te bouwen, per 2018 omgevormd tot directie.

Directrice DTVP Annemarie Sipkes

Annemarie Sipkes

Directie Telecom, Vervoer en Post

Sipkes, econoom, is sinds april 2018 directeur Telecom, Vervoer en Post. Van 2012 tot april 2018 was zij directeur Kennis bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Daarvoor was zij afdelingshoofd bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en werkte ze bij De Nederlandsche Bank en KPMG.

Hélène Borburgh

Hélène Borburgh

Bestuur, Beleid en Communicatie

Borburgh, jurist, is sinds september 2020 directeur Bestuur, Beleid en Communicatie. Hiervoor werkte zij als plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering, Organisatie en Informatiebeleid en hoofd team governance zelfstandige organisaties bij het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Eerder was ze onder meer afdelingshoofd bij het ministerie van Financiën en de Nederlandse Mededingingsautoriteit.