Regulering energie en drinkwater

Reguleringsmethode

Startdocument

In dit startdocument leggen wij uit op welke manier de ACM de tariefregulering in Caribisch Nederland wil inrichten. Het document is bedoeld voor elektriciteits- en drinkwaterbedrijven op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dit document kan ook voor andere geïnteresseerden informatief zijn om te begrijpen welke taak de ACM vervult in Caribisch Nederland.

Startdocument: uitleg tariefregulering Caribisch Nederland

Concept methodebesluit 2017-2019

Op 6 juli 2016 heeft de ACM de concept-methode gepubliceerd voor de regulering van de drinkwater- en elektriciteitsbedrijven in Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). Belanghebbenden konden op dit document reageren tot en met 16 augustus 2016.

Concept methodebesluit 2017-2019

Definitief methodebesluit 2017-2019

Op 3 oktober 2016 heeft de ACM het definitieve methodebesluit vastgesteld voor elektriciteit en drinkwater in Caribisch Nederland 2017-2019.

Lees het methodebesluit

WACC-methode

In de WACC-methode bepaalt de ACM op welke manier het redelijk rendement wordt vastgesteld van de productie- en distributiebedrijven van elektriciteit en drinkwater in Caribisch Nederland.

Lees de WACC-methode

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.