Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Woo-verzoeken en informatieverzoeken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakt haar besluiten en regels bekend op de website. Wilt u iets weten wat wij niet of nog niet openbaar hebben gemaakt? Dan kunt u ons een informatieverzoek sturen.

Wat is een informatieverzoek?

Met een informatieverzoek vraagt u ons om bepaalde informatie openbaar te maken. Dit betekent niet dat we u meteen alle informatie sturen. Wij beoordelen eerst of wij de informatie openbaar mogen maken. Een informatieverzoek is vaak een Woo-verzoek (Wet Open Overheid).

Hoe stuur ik de ACM een informatieverzoek?

Mail uw informatieverzoek naar wooverzoek [at] acm [punt] nl. Stuurt u liever een brief? Ons adres is:

ACM
Postbus 16326
2500 BH Den Haag

Vertel duidelijk welke informatie u wilt krijgen. Hebben wij uw verzoek ontvangen? Dan laten we u dat weten.

Hoe behandelt de ACM mijn informatieverzoek?

Bij ieder verzoek bekijken wij of wij de informatie waar u naar vraagt openbaar mogen maken. Soms kunnen wij de informatie niet bekend maken. Of alleen een deel.

Wij handelen uw verzoek binnen 4 weken af. Hebben we meer tijd nodig? Dan laten we u dat weten.

Uiteindelijk krijgt u een mail of een brief met de gegevens waar u naar vraagt. Krijgt u de informatie niet? Of alleen een deel? Dan leggen wij u uit waarom.

Welke regels past de ACM toe bij een informatieverzoek?

Sommige informatieverzoeken beoordelen wij volgens de Woo . Bij andere verzoeken passen wij de Instellingswet ACM ¬†toe. Welke wet wij toepassen hangt af van de informatie waar u naar vraagt.