Acm.nl uses cookies to analyze how the website is used, and to improve the user experience. Read more about cookies

Monitor Nummeruitgifte 2018

In de nummerplannen van het Ministerie van Economische Zaken staat welk nummer voor welk doel gebruikt mag worden. Op basis hiervan kent de ACM nummers toe aan bedrijven en organisaties, en houdt de ACM toezicht op het gebruik.

Om dit toezicht goed uit te voeren, rapporteert de ACM jaarlijks over het verloop van de nummeruitgifte. Dat is nodig voor het beheer van de nummerplannen en om te kunnen anticiperen op mogelijke nummerschaarste. Met de uitkomsten van de rapportage kan de ACM besluiten het toezicht op het gebruik van de nummers te verscherpen. Ook kan het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat met de uitkomsten  overwegen om de nummervoorraad uit te breiden of de nummerbestemming aan te passen.

Deze rapportage geeft een overzicht van alle nummers die in Nederland worden gebruikt. De nummers vallen binnen zes nummerplannen. Per nummerplan en per categorie geeft de rapportage een korte omschrijving van de ontwikkelingen in het afgelopen jaar en de beschikbaarheid van de desbetreffende nummers. De monitor nummeruitgifte geeft een overzicht van beschikbare nummers per 31 december 2018.


Documents

We do our utmost to make our documents accessible. However, this is unfortunately not always possible. If you are unable to read a document on our website using a screen reader or if you are unable to discern the colors of charts, please send us an email. We will contact you within a week. And we will try to send you an accessible version within 4 weeks.

See also