Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerpbesluit marktanalyse wholesalebreedbandtoegang en -huurlijnen (WBT)

Op 23 juni heeft OPTA de reguleringsvisie 2012 tot en met 2014 gepubliceerd. Als onderdeel van deze visie publiceert OPTA op 6 oktober 2011 het ontwerpbesluit marktanalyse wholesalebreedbandtoegang en –huurlijnen.

Hoge kwaliteit wholesalebreedbandtoegang
OPTA wijst KPN op deze markt aan als partij met aanmerkelijke marktmacht. De concurrentie van andere aanbieders is niet sterk genoeg om KPN zonder regulering voldoende te disciplineren. OPTA legt KPN actieve toegangsverplichtingen op voor het aanbieden van hoge kwaliteit wholesalebreedbandtoegang en –huurlijnen over het koperen netwerk. Andere marktpartijen kunnen daarmee wholesalediensten inkopen en op basis daarvan zakelijk internet en zakelijke netwerkdiensten leveren aan eindgebruikers.

Lage kwaliteit wholesalebreedbandtoegang
OPTA wijst KPN niet aan als partij met aanmerkelijke marktmacht op de markt voor lage kwaliteit wholesalebreedbandtoegang. De lage kwaliteit wholesalebreedbandtoegang wordt vooral gebruikt voor het leveren van internet, vaste telefonie en televisie aan consumenten. Omdat er voldoende concurrentie is (door bijvoorbeeld de kabelaars) trekt OPTA de verplichtingen die in de vorige reguleringsperiode aan KPN waren opgelegd in.

Consultatie
Het ontwerpbesluit marktanalyse wholesalebreedbandtoegang en –huurlijnen wordt vanaf 6 oktober ter consultatie voorgelegd aan marktpartijen. De consultatietermijn liep tot en met 17 november 2011.

Status

De consultatie is afgerond.

Dupliek

Nationale consultatie

Onderzoeken

Overige documenten


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook