Kruimelpad

Waterland wil Xebia overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Waterland Private Equity Fund VII C.V. (Waterland ) wil via Standbyco 25 Holding B.V., Xebia Holding B.V. (Xebia) overnemen. De bedrijven hebben op 29 oktober 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Waterland Private Equity Fund VII C.V. (Waterland) is een participatiemaatschappij die ongeveer vijftig ondernemingen in haar portefeuille heeft. Waterland staat geregistreerd als fondsbeheerder bij de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit FinanciĆ«le Markten. Haar ondernemingen richten zich op verschillende sectoren, zoals outsourcing en digitalisering, vrije tijd, luxe en duurzaamheid, maar ook op de groeiende markt voor diensten en producten specifiek voor ouderen (vergrijzing).
  • Xebia Holding B.V. is een IT-consultancy bedrijf die haar klanten bijstaat op het gebied van digitale transformatie. Zij staat klanten bij in het gehele traject van strategieformulering tot implementatie en ondersteuning van de software en IT-infrastructuur. Daarnaast biedt Xebia onder de namen Xebia Academy en Xccelerated verschillende trainingen en opleidingstrajecten aan op IT-gebied.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355