Kruimelpad

Concentratiemelding

VitalAire wil Medidis overnemen (concentratiemelding)

29-04-2019

Wat staat er in de melding?

VitalAire, een onderdeel van de Air Liquide Groep-groep,wil Medidis overnemen. De bedrijven hebben op 23 april 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • VitalAire Nederland B.V.: Air Liquide is voornamelijk actief in de productie en levering van industriële en medicinale gassen, waaronder zuurstof. VitalAire is leverancier van medische hulpmiddelen, medicinale zuurstof en verpleegkundige diensten binnen het medische respiratoire domein, maar hoofdzakelijk in het homecare segment.
  • Vital Aire is met name actief op het gebied van de levering en verkoop van zuurstof- en slaaptherapieën (en de daarbij behorende diagnostische apparatuur). Ook levert VitalAire bijbehorende diensten op het gebied van de levering, reparatie en onderhoud van de apparatuur.
  • Medidis B.V.: Medidis is leverancier van medische hulpmiddelen, medicinale zuurstof en verpleegkundige diensten binnen het medische respiratoire domein, zowel aan patiënten in het homecare segment als aan zorginstellingen. Medidis richt zich daarbij op de levering van zuurstof-, slaap- en verneveltherapieën, PEP- en slijmuitzuigapparatuur. Ook levert Medidis bijbehorende diensten op het gebied van de levering, reparatie en onderhoud van de apparatuur.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde [fusie/overname/joint venture]en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Zorg
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355