Kruimelpad

Concentratiemelding

Verlinvest en JamJar, willen gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over Tony’s Chocolonely (concentratiemelding)

27-02-2020

Wat staat er in de melding?

Verlinvest en JamJar, willen gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over Tony’s Chocolonely (concentratiemelding). De bedrijven hebben op 25 februari 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

Verlinvest S.A.: Is een Belgische private equilty onderneming met een wereldwijde portfolio, in handen van Familie de Spoelberch. Verlinvest is voornamelijk actief op de markten van voedsel, dranken, digital & e-commerce, gezondheidsdiensten en onderwijs, en omvatten andere merken zoals Vita Coco, Oatly, Frichti en Mutti.

JamJar Investment Nominee Limited: Is een Britse venture capital onderneming met een portfolio van bedrijven die de consument als eindgebruiker hebben, zoals onder andere Graze, Deliveroo, Propercorn, Farmdrop en Innocent. Over het algemeen zijn de portfoliobedrijven startende ondernemingen die zich in een vroeg stadium bevinden en gericht zijn op eten, drinken en diensten om een gezonde levensstijl te bevorderen.

Tony’s Factory B.V.: Is een Nederlandse producent en verkoper van chocoladeproducten met een missie om 100% slaafvrije chocolade te maken. Onder de naam Tony’s Chocolonely produceert zij verschillende soorten chocoladeproducten, zoals chocoladentabletten, chocoladerepen en chocolademelk. Tony’s Chocolonely is met name actief in Nederland, maar verkoopt haar producten ook in beperkte mate in het buitenland.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355