Kruimelpad

Concentratiemelding

Tulip International wil Acture Groep overnemen (concentratiemelding)

30-01-2020

Wat staat er in de melding?

Tulip International S.à.r.l., een onderdeel van de IK Investment Partners, wil Acture Groep overnemen. Acture Groep bestaat uit Maro Beheer B.V., Max-resources B.V., Aveo Groep B.V. en Acture B.V.

De bedrijven hebben op 24 januari 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Tulip International S.à.r.l. is een special purpose verhicle die nog geen eerdere economische activiteiten heeft verricht en uitsluitend voor de Transactie is opgericht.
  • IK Investment Partners is een Europese private equity-bedrijf dat is opgericht in Zweden en investeert in Europese bedrijven die actief zijn in de sectoren betreffende gezondheidszorg, industriële goederen, zakelijke dienstverlening en consumentengoederen, voornamelijk in de Scandinavische landen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, de Benelux en het VK.
  • Acture Groep is via haar verschillende labels actief op de markt met betrekking tot het beheer van sociale zekerheid in Nederland. De ondernemingen die deel uitmaken van de Acture Groep houden zich bezig met dienstverlening voor bedrijven op het gebied van sociale zekerheid (Acture, Klout6, Aveo, Maxresources en ActivaSZ), arbodienstverlening en re-integratiedienstverlening (ArdoSZ), het geven van onafhankelijk advies over particuliere verzekeringen en risicobeheersing (Ascot Advies) en het verkopen en afsluiten van particulaire sociale verzekeringen namens verzekeraars (VSZ Assuradeuren en Tulpenfonds).

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355