Kruimelpad

Concentratiemelding

Truckland E wil De Burgh Acht, De Burgh Son, De Burgh Eindhoven, Van Hooft Bedrijfswagen, Van Hooft Bedrijfswagen Boxtel en Van Hooft Bedrijfswagen Veghel overnemen (concentratiemelding)

18-08-2020

Truckland E B.V. (hierna: Truckland), onderdeel van de Pallieter Group B.V., uitsluitende zeggenschap wil verwerven over zes ondernemingen behorende tot LenGo Nederland B.V., namelijk De Burgh Acht B.V., De Burgh Son B.V., De Burgh Eindhoven B.V., Van Hooft Bedrijfswagen B.V., Van Hooft Bedrijfswagen Boxtel B.V. en Van Hooft Bedrijfswagen Veghel B.V. (hierna: De Burgh en Van Hooft). De bedrijven hebben op 10 augustus 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Truckland exploiteert 10 bedrijfswagendealers in Nederland (Wognum, Heerhugowaard, Velsen, Zaandam, Amsterdam, Almere, Schiphol, Rotterdam Noord, Rotterdam Zuid en Tilburg). Truckland richt zich op verkoop, levering, onderhoud en schadeherstel van nieuwe en gebruikte vrachtwagens en bestelwagens van merken zoals DAF, GINAF, TATRA, Fiat en Iveco. Daarnaast is Truckland in beperkte mate actief op het gebied van leasing en verhuur van bedrijfswagens en heeft Truckland een eigen bedrijfsschool en schadewerkplaats.
  • De Burgh exploiteert 3 bedrijfswagendealers in de regio Eindhoven (Eindhoven, Acht en Son) en Van Hooft exploiteert 3 bedrijfswagendealers in de regio ’s-Hertogenbosch (’s-Hertogenbosch, Boxtel en Veghel). De Burgh en Van Hooft richten zich net als Truckland op verkoop, levering, onderhoud en schadeherstel van nieuwe en gebruikte vrachtwagens en bestelwagens van merken zoals DAF, GINAF, Fiat en Iveco. Daarnaast zijn De Burgh en Van Hooft actief op het gebied van lease- en verzekeringscontracten voor bedrijfswagens. Van Hooft verhuurt ook bestel- en vrachtwagens tijdelijk aan klanten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355