Kruimelpad

Terwolde Holding wil Autobedrijf Oving overnemen (concentratiemelding)

Terwolde Holding B.V. wil B.V. Autobedrijf Oving, B.V. Autobedrijf Oving Emmeloord, B.V. Autobedrijf Oving Hattem en B.V. Autobedrijf Oving Raalte (tezamen: Autobedrijf Oving) overnemen namens Emil Frey Nederland N.V. De bedrijven hebben op 23 februari 2021 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Emil Frey Nederland N.V. is een dealerholding die dertien verschillende automerken vertegenwoordigt op 50 locaties in Nederland. Emil Frey Nederland N.V. is in Nederland ook actief als groothandelaar van autoaccessoires en aanverwante diensten in het IAM kanaal, autoschadehersteller en op het gebied van de import en export van auto’s. Emil Frey Nederland N.V. heeft tevens een autoleasebedrijf.
  • Terwolde Holding B.V. is een dochteronderneming van Emil Frey Nederland N.V . Het is een autodealer met vijf locaties en verkoopt de merken Renault en Dacia.
  • Autobedrijf Oving is een autodealer met vier vestigingen (Zwolle, Hattem, Raalte en Emmeloord) en verkoopt de merken Renault en Dacia.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355