Kruimelpad

Royal FloraHolland wil De Winter, Van Marrewijk, Van Zaal overnemen (concentratiemelding)

Royal FloraHolland wil De Winter, Van Marrewijk, Van Zaal overnemen. De bedrijven hebben op 11 november 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Royal FloraHolland: is een coƶperatieve onderneming werkzaam in de afzet van sierteeltproducten, met vier vestigingen in Nederland. Daarnaast heeft Royal FloraHolland ook een belang in een JV in een veiling in Duitsland en heeft het kantoren in onder meer China, EthiopiĆ« en Kenia.
  • De Winter: is een holdingmaatschappij. De groepsmaatschappijen die daar onder vallen verzorgen goederenvervoer op de weg en (gekoelde) logistieke diensten voor telers en exporteurs die actief zijn in de sierteelt.
  • Van Marrewijk Holding: is middels haar groepsmaatschappijen actief met goederenvervoer over de weg. Haar dochter Wematrans B.V. richt zich op (gekoeld) vervoer over de weg van sierteeltproducten en biedt daarnaast gekoelde logistieke diensten aan in de vorm van opslagbeheer en fulfilment.
  • Van Zaal: is actief met goederen vervoer over de weg, met een specialisatie in het vervoer van sierteeltproducten en planten en bijbehorende logistieke dienstverlening zoals opslag.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355