Kruimelpad

Restaurant Group Topholding wil Happy Holding overnemen (concentratiemelding)

Restaurant Group Topholding B.V. wil Happy Holding B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 12 juli 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Dolores Newco B.V. is een dochteronderneming van Restaurant Group Topholding B.V. (‘Restaurant Company Europe ") die op haar beurt (al dan niet indirect) wordt bestuurd door de onafhankelijke participatiemaatschappij WPEF VII Holding Coöperatief W.A. ("Waterland’’).
  • Restaurant Company Europe beheert en ontwikkelt verschillende horecaconcepten in Nederland, waaronder de restaurantketens Popocatepetl, Loetje en Stan & Co.
  • Happy Holding B.V. (Happy Italy) is een restaurantketen met 20 vestigingen in Nederland. Happy Italy maakt gebruik van een eigen groothandel en pastaproductiefaciliteit.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355