Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

T-Mobile voldoet aan last in het kader van de Europese roaming Verordening

OPTA heeft T-Mobile op 12 maart 2010 een last onder dwangsom opgelegd van 450.000 euro, om het bedrijf te dwingen zijn klanten het wettelijke verbruikslimiet voor mobiel internetten in Europa te bieden. Sinds 1 maart 2010 zijn mobiele bedrijven volgens de Europese roaming Verordening verplicht hun klanten de mogelijkheid te bieden een maandelijks limiet in te stellen van 50 euro (ex. BTW) voor het gebruik van datadiensten in Europa. Hiermee kunnen zowel postpaid als prepaid klanten zichzelf beschermen tegen onverwacht hoge telefoonrekeningen als gevolg van mobiel internetten in een ander Europees land. T-Mobile is nu door OPTA verplicht uiterlijk 31 maart 2010 alsnog het wettelijke verbruikslimiet te bieden, anders moet het bedrijf een dwangsom van 450.000 euro betalen.

T-Mobile heeft aangegeven per 31 maart te gaan voldoen aan de last onder dwangsom door haar postpaid-klanten vanaf die datum het wettelijke verbruikslimiet te bieden. Voor haar prepaid-klanten kiest T-Mobile ervoor om per 31 maart het mobiel internetten in Europa uit te zetten in plaats van het verbruiksplafond aan te bieden. Hiermee voldoet T-Mobile tijdig aan de last onder dwangsom. Deze keuze van T-Mobile betekent wel dat het bedrijf mogelijk de verplichting niet na komt om ten minste vier weken voordat een voorgenomen wijziging van kracht wordt, klanten op de hoogte te stellen van de wijziging en tevens de mogelijkheid te bieden om de overeenkomst kosteloos te beƫindigen (opzegrecht). Hier doet OPTA nog nader onderzoek naar.

T-Mobile kan nog bezwaar maken tegen de last onder dwangsom.

 

 

Documenten

Zie ook