Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geschilbesluit Vodafone – KPN/Telfort

Wanneer mensen bellen naar elkaar, komt het vaak voor dat zij geen klant zijn van dezelfde telecomaanbieder. De telecomaanbieder van de ene persoon die wordt gebeld, vraagt daarom voor het gebruik van zijn netwerk een vergoeding aan de aanbieder van de klant die belt, het afgiftetarief. Vodafone is naar OPTA gestapt in verband met een geschil met Telfort over het afgiftetarief dat Telfort in rekening bracht aan Vodafone.

Gedurende de periode 1 december 2006 tot 15 augustus 2007 is Telfort gebruik gaan maken van het 900 MHz-netwerk van KPN, maar heeft hogere kosten die gerelateerd zijn aan haar 1800 MHz-netwerk bij Vodafone in rekening gebracht. OPTA heeft de zaak onderzocht en heeft Vodafone in het gelijk gesteld. OPTA is van oordeel dat Telfort verplicht was om voor het mobiele gespreksverkeer het tarief dat gerelateerd is aan het 900-MHz-netwerk in rekening te brengen.

 

Documenten