Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bewaar van T-Mobile tegen preventieve last onder dwangsom

OPTA heeft T-Mobile op 13 november 2009 een preventieve last onder dwangsom opgelegd van 15.000 euro per dag met een maximum van 500.000 euro, omdat T-Mobile dreigde de verplichtingen rond nummerbehoud te overtreden. Op grond van de Telecommunicatiewet en het Besluit Nummerportabiliteit heeft een abonnee het recht om zijn mobiele telefoonnummer te behouden als hij ervoor kiest over te stappen naar een andere aanbieder of voor een ander abonnement kiest bij zijn huidige aanbieder.

Volgens T-Mobile zijn zij, als aanbieder van een telecommunicatienetwerk, niet verplicht mee te werken aan de nummerbehoudverzoeken van de abonnees van Lycamobile. Lycamobile heeft hierop bij OPTA een handhavingsverzoek ingediend. OPTA is van oordeel dat T-Mobile deze verplichting wel heeft. Daarom heeft OPTA een preventieve last onder dwangsom aan T-Mobile opgelegd.

Het bezwaar van T-Mobile tegen een preventieve last onder dwangsom inzake meewerken aan de plicht tot nummerportabiliteit wordt deels gegrond verklaard. Het betreft een onvoldoende motivatie. Voor de rest wordt het bezwaar ongegrond verklaard.

 

Documenten

Besluit op bewaar van T-Mobile tegen preventieve last onder dwangsom (PDF - 246.35 KB)