Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitleg aan telefonieaanbieders en nummerhouders over naleving maximumtariefverplichtingen 2010

OPTA heeft op 25 februari 2010 een brief gestuurd aan telefonieaanbieders over de naleving van de maximumtariefverplichtingen. Deze verplichtingen houden in dat bij een 0900-infomatienummer wat duurder is dan € 0,15 per minuut een maximumtarief gemeld moet worden én dat aan de consument niet meer in rekening gebracht mag worden dan dit maximumtarief.

Nummergebruikers en telefonieaanbieders zijn samen verantwoordelijk voor naleving van deze verplichtingen. OPTA constateert nog steeds overschrijdingen van het gemelde maximumtarief, ook bij oproepen naar klantenservicenummers. Dit is reden voor OPTA om nu allereerst consumenten via ConsuWijzer te waarschuwen dat zij na lang bellen naar een 0900-nummer hun telefoonrekening goed moeten controleren. Daarnaast werkt OPTA aan een handhavingsstrategie die er voor moet zorgen dat nummergebruikers en telefonieaanbieders hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor de naleving van de maximumtariefregelgeving. Aangezien niet alle nummergebruikers bekend zijn bij OPTA, zal OPTA deze brief op korte termijn ook naar alle nummerhouders sturen. Nummerhouders moeten er voor zorgen dat het gebruik van de aan hen toegekende nummers in overeenstemming is met de wet- en regelgeving, ook als zij een nummer in gebruik geven aan een ander.

 

Documenten

Uitleg aan telefonieaanbieders en nummerhouders over naleving maximumtariefverplichtingen 2010 (PDF - 188.88 KB)
 

Bijlagen

Veelgestelde vragen naleving maximumtariefmelding (25-02-2010) (PDF - 147.87 KB)