Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voornemen geld terug wegens misbruik informatienummers (Makelaarsfoon en de Juristenfoon)

 

OPTA is voornemens om een mededeling in de Staatscourant te plaatsen over het kennelijk misbruik van de betaalde informatienummers 0900-2221212 en 0900-2221234 (Makelaarsfoon en Juristenfoon) over de periode van 15 oktober 2008 tot en met 19 maart 2009. Bij het bellen naar deze betaalde informatienummers stonden consumenten minimaal 10 minuten in de wacht en kregen de melding dat er nog één wachtende voor hen was. Hierdoor zijn consumenten gedupeerd.

Als OPTA deze mededeling in de Staatscourant publiceert, mogen telefoonaanbieders geen betaling verlangen voor oproepen naar deze nummers in de genoemde periode. Dit betekent dat telefoonkosten die reeds geïnd zijn door de telefoonaanbieders moeten worden terugbetaald aan gedupeerde consumenten. In deze brief vraagt OPTA betrokken telefoonaanbieders om een reactie. Een lijst met de telefoonaanbieders die OPTA aangeschreven heeft, staat in het bijgevoegde overzicht. Deze aanbieders hebben tot en met 8 februari 2009 om op OPTA’s voornemen te reageren.

 

 

Documenten

 

Bijlagen

Zie ook

Meer in deze zaak