Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Reactie op kamerbrief evaluatie OPTA

Deze brief bevat de officiële reactie van het college van OPTA op de brief van het ministerie van Economische Zaken aan de Tweede Kamer over de evaluatie van OPTA. De resultaten van de evaluatie zijn positief. De voornaamste aandachtspunten zijn: het nog beter betrekken van marktpartijen door meer gebruik te maken van hun kennis en in te gaan op hun argumenten. Daarnaast is het belangrijk voor OPTA om te verkennen waar nog mogelijkheden liggen om de administratieve lasten voor de marktpartijen te verlichten. Het college heeft aangegeven hierover de komende periode met marktpartijen in gesprek te gaan.

Het ministerie van Economische Zaken is op grond van de OPTA-wet verplicht om OPTA elke vier jaar te evalueren en wordt zo steeds opnieuw beoordeeld of OPTA nog doeltreffend en doelmatig functioneert, én of OPTA de komende vier jaar weer zal voortbestaan. OPTA is geëvalueerd over de periode van 1 oktober 2004 tot en met 1 april 2009. Eerder is OPTA in 2001 en 2005 geëvalueerd.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.