Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boetebesluit overtreding spamverbod (verzenden van Hyves-krabbels)

Het college van OPTA heeft een privépersoon boetes van in totaal 12.000 euro opgelegd voor het versturen van ongevraagde elektronische berichten, oftewel spam, aan consumenten. De persoon heeft deze berichten (“krabbels”) ongevraagd verstuurd naar gebruikers van netwerksite Hyves. Hij gebruikte hiervoor automatisch aangemaakte Hyves-profielen.

De privépersoon heeft minimaal 3 miljoen spam-krabbels verstuurd in de periode van 28 januari tot en met 5 februari 2008 en van 5 maart tot en met 9 maart 2008. In de geplaatste krabbel werd reclame gemaakt voor zijn website waarop, deels tegen betaling, een spel kon worden gespeeld. De privépersoon heeft een relatief korte periode spam gestuurd en heeft er geen aantoonbaar substantieel financieel voordeel mee behaald.

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook