Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Oordeel over netwerkmanagement UPC

Naar aanleiding van signalen van consumenten bij ConsuWijzer, heeft OPTA het kabelbedrijf UPC om informatie verzocht over de wijze waarop UPC het netwerk beheert. Consumenten klaagden over het feit dat hun breedbandnetwerk werd ‘afgeknepen’ waardoor beloofde internetsnelheden niet werden behaald. Als er sprake is van een structurele beperking van de internetsnelheid, dan is dit een wijziging van de voorwaarden die in het nadeel is van de consument. Dan hoort het bedrijf haar klanten het recht te bieden het contract binnen vier weken kosteloos te beëindigen.

OPTA heeft UPC op 13 november haar oordeel over haar netwerkmanagement per brief laten weten. Gezien de tijdelijkheid van de door UPC doorgevoerde wijzigingen en het feit dat deze inmiddels ongedaan zijn gemaakt, oordeelt het college van OPTA dat er geen sprake is van een structurele beperking. UPC hoeft haar klanten in dit concrete geval dus niet het opzegrecht te bieden. OPTA ziet daarom geen reden om op te treden tegen UPC. Indien UPC in de toekomst wederom bepaalde typen internetverkeer structureel beperkt, zal OPTA er strikt op toezien dat het kabelbedrijf de getroffen abonnees het opzegrecht biedt.

 

Documenten

Oordeel over netwerkmanagement UPC (PDF - 23.67 KB)