Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerp implementatiebesluit WLR-C (UPC)

UPC is volgens het besluit marktanalyse omroep (UPC) verplicht om haar analoge kabelaansluiting door te verkopen aan andere bedrijven. In dit ontwerp implementatiebesluit staat de beoordeling van OPTA van de voorstellen van UPC voor de wijze van operationalisering van de wederverkoop-verplichting (WLR-C) en het bijbehorende referentieaanbod. Bij de operationalisering gaat het om OPTA’s beoordeling van de technische en administratieve maatregelen die UPC neemt om andere aanbieders op haar kabel toe te laten. Bij het referentieaanbod gaat het om OPTA’s beoordeling van het standaardaanbod voor partijen die analoge televisie via UPC’s kabel willen doorverkopen. Het ontwerpbesluit wordt tot en met 11 december geconsulteerd in de markt. OPTA nodigt belanghebbenden uit om hun zienswijze in te sturen. Deze reacties worden verwerkt in het definitieve implementatiebesluit.

Door het volledige pakket aan maatregelen van OPTA op de kabelmarkt kan een consument volgend jaar voor zijn analoge kabelabonnement of voor een digitaal pakket via de kabel (of beide) volledig overstappen naar een alternatieve aanbieder. Dan krijgt de consument keuze via zijn UPC-kabel tussen verschillende (plus)pakketten en serviceniveaus.

OPTA beoordeelt op dit moment nog de tariefstelling van UPC voor het doorverkopen van het analoge standaardpakket. Dit resulteert in een tariefbesluit dat naar verwachting medio november wordt gepubliceerd.

 

 

Documenten

Ontwerp implementatiebesluit WLR-C (UPC) (PDF - 1.04 MB)