Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Pretium Telecom voldoet aan last onder dwangsom

OPTA heeft Pretium Telecom BV (hierna: Pretium) op 11 juni 2009 een last onder dwangsom opgelegd van € 5.000 per dag met een maximum van € 75.000, omdat het bedrijf niet heeft voldaan aan het verzoek van OPTA om informatie te verstrekken over telemarketinggesprekken die het bedrijf in 2007 gevoerd heeft. OPTA heeft deze informatie opgevraagd naar aanleiding van een advertentie die Pretium op 28 maart 2009 in een aantal landelijke dagbladen heeft geplaatst. In de advertentie getiteld “Consumentenautoriteit manipuleerde met zogenaamde klachten en onderzoeksresultaten” worden telemarketinggesprekken weergegeven die door Pretium gevoerd zijn. In deze weergaven biedt Pretium haar klanten niet de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de ontvangst van telemarketingtelefoontjes, ook wel het ‘recht van verzet’ genoemd. Dit is verplicht volgens de Telecommunicatiewet. OPTA heeft daarom nadere informatie opgevraagd bij Pretium om te onderzoeken of het bedrijf in strijd met de wet heeft gehandeld.

Pretium heeft na de uitspraak van de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven alsnog voldaan aan de last onder dwangsom. OPTA neemt nog een beslissing op het bezwaarschrift dat Pretium tegen de last onder dwangsom heeft ingediend.

 

Documenten

Pretium Telecom voldoet aan last onder dwangsom (PDF - 51.78 KB)