Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Lasten onder dwangsom inzake aansluiting geschillencommissie

 

 

 

 

 

 

 

OPTA heeft negen aanbieders, die nog niet bij de geschillencommissie zijn aangesloten, een last onder dwangsom opgelegd om ze te dwingen zich alsnog aan te sluiten. Nine Telecom, Solcon Internetdiensten, Pritell, Easytel, 123Telcom, Optimum Research, World Teleconnect Telecom en Hilf Telecom, hebben aan de last onder dwangsom voldaan binnen de begunstigingstermijn en zijn inmiddels aangesloten bij de geschillencommissie.

Via de geschillencommissie kunnen consumenten op een laagdrempelige manier hun recht halen. Hoewel telefonieaanbieders wettelijk verplicht zijn zich bij de commissie aan te sluiten, blijkt dat dit niet altijd gebeurt. Daarom spoort OPTA aanbieders aan om aan hun aansluitverplichting te voldoen. Omdat het door problemen met de website van de geschillencommissie enige tijd niet mogelijk was voor bedrijven om zich aan te sluiten, heeft OPTA de in april opgelegde dwangsommen geruime tijd opgeschort. Deze problemen zijn nu verholpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijlagen

Zie ook