Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Presentatie informatiebijeenkomst International Roaming Verordening

Op 18 juni 2009 organiseerde OPTA een voorlichtingsbijeenkomst voor aanbieders van mobiele telefonie over de verwachte aanpassing in de Europese regels over bellen en sms-en in Europa ("roaming"). OPTA heeft uitgelegd wat de regels gaan inhouden en hoe zij die gaat handhaven.

Rectificatie: Op slide 7 van de presentatie is in de tabel het wholesale tarief voor voice MO per abuis niet correct opgenomen. Dat moet zijn €0,18 cent per minuut conform de huidige tekst van artikel 3, tweede lid, van de Roamingverordening (nr. 544/2009):

“Het gemiddelde wholesaletarief als bedoeld in lid 1 wordt in alle gevallen toegepast tussen twee exploitanten en wordt berekend over een tijdvak van twaalfmaanden of elk korter tijdvak dat overblijft tot het eind van de periode waarin het maximale gemiddelde wholesaletarief als bedoeld in dit lid wordt toegepast of tot het aflopen van deze verordening. Het maximale gemiddelde wholesaletarief wordt verlaagd tot 0,28 EUR en 0,26 EUR op respectievelijk 30 augustus 2008 en1 juli 2009 en zal verder worden verlaagd tot 0,22 EUR en 0,18 EUR, op respectievelijk 1 juli 2010 en 1 juli 2011."

 

Klik hier om de complete tekst van de verordening te lezen.

 

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.