Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitleg aan ISP's over voorlichting draadloze routers

In deze brief licht OPTA toe welke verantwoordelijkheid Internet Service Providers (ISP's) hebben bij de voorlichting over beveiliging van draadloze routers die door ISP's zelf aan abonnees worden of al zijn verstrekt. Dit is een nadere invulling van het door OPTA gesignaleerde risico rond onvoldoende beveiligde routers voor de internetveiligheid van consumenten.

OPTA heeft in januari 2009 beleidsregels over de beleidsregels informatieplicht voor aanbieders over internetveiligheid gepubliceerd. Hierin heeft OPTA bekendgemaakt hoe zij haar toezicht vorm gaat geven en welke criteria zij gaat gebruiken om te beoordelen of een aanbieder aan deze verplichting voldoet. Hierin benoemt OPTA een aantal risico's waarover consumenten voorgelicht moeten worden door hun aanbieder, waaronder onbeveiligde routers.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook